Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale. Of kijk op de website voor vacatures. U kunt ook zelf contact opnemen met een organisatie waar u vrijwilligerswerk voor wilt doen, zoals een sportvereniging of het Rode Kruis.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Rode Kruis - De Graafschap

Burgemeester Leenstraat
25
7242 AA
Lochem

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Zorgloket

Iedere werkdag bereikbaar van 8.30 - 12.30 uur. Tijdens deze uren kunt u bellen of langskomen in het gemeentehuis.

Hanzeweg
8
7241 CR
Lochem
Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeente heeft een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten voor vrijwilligers die wonen en ingeschreven staan in de gemeente Lochem. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Heeft u schade? Meld het via de website van de gemeente.

Gemeente Lochem - vrijwilligersverzekering