Eigen bijdrage

Wat houdt de eigen bijdrage voor de zorg in?

Met de eigen bijdrage betaalt u een deel van de kosten voor zorg uit de Wmo of Wlz. De hoogte van uw eigen bijdrage wordt door het CAK vastgesteld. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling. Bereken de maximale hoogte van de eigen bijdrage met het rekenprogramma van het CAK. Of gebruik hiervoor de app. Ook kunt u het CAK bellen voor hulp bij het invullen.

Kunt u de eigen bijdrage voor uw zorg niet betalen? Als u een laag inkomen heeft, kunt u zich via de gemeente aanvullend collectief verzekeren. U krijgt dan in sommige gevallen uw eigen bijdrage terug via uw verzekering.

Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie over de collectieve verzekering.

Kunt u de eigen bijdrage voor uw zorg niet betalen?

Als u een laag inkomen heeft, kunt u zich via de gemeente aanvullend collectief verzekeren. U krijgt dan in sommige gevallen de eigen bijdrage die u betaalt terug via uw verzekering.

De gemeente Lochem biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan. U kunt kiezen uit 3 pakketten. In alle pakketten wordt de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen vergoed.

U kunt de verzekering afsluiten als uw inkomen niet hoger is dan het vastgestelde bedrag. Het bedrag dat voor u geldt, vindt u op de website van de gemeente.

U vraagt de verzekering online aan via Gezond Verzekerd. Heeft u hulp nodig met overstappen? Bel de Menzis Overstapcoach.

Gemeente Lochem - zorgkosten

Gezond verzekerd - Lochem

Menzis Overstapcoach

Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 21.00 uur, zaterdag van 9.00 - 16.30 uur.